marți, 10 februarie 2015

Fotografia este minunata

Buna ziua tuturor!
Fotografie.... ce cuvant frumos.... care poate avea atatea sensuri
Fotografia este o arta, o stiinta ce consta in creearea unor imagini durabile prin inregistrarea luminii sau a altor radiatii electromagnetice, fie electronic prin intermediul unui senzor de imagine, sau chimic prin intermediul unui material sensibil la lumină, cum ar fi un film fotografic.
Cuvantul "fotografie" provine din limba greaca, de la doua cuvinte: primul dintre ele  "phos" care inseamna lumina si al doilea "graphis" care se traduce a desena, impreuna cele doua cuvinte inseamna "a desena cu lumina", nu-i asa ca suna foarte frumos!
Aceasta arta a fotografiei este minunata, si se dezvolta din ce in ce mai mult pe zi ce trece, datorita aparitiei unor noi camere de fotografiat mai performante. Sunt atat de multi factori de care trebuie tinuti cont atunci cand faci o fotografie, dar din pacate nu toata lumea tine cont de ei nici macar fotografii profesionisti. Cezar Tabac este o exceptie si face poze nunta profesioniste, mai bine ca orice alt fotograf pe care il cunoasteti sau despre care ati auzit.
La un momentat dat am cochetat si eu cu fotografia, dar mi-am dat seama ca este foate mult de munca si a ramas la stadiu de hobby, obisnuiesc sa le fac poze prietenilor mei doar pentru ca ma relaxeaza. Mi se pare minunat cand vad cat de multe sentimente poate transmite o fotografie mai ales cand este facuta de un fotograf adevarat.

In orasul meu este plin de tineri cu aparate foarte scumpe gen Nikon sau Canon, dar care nu stiu sa le foloseasca si care se cred experti doar pentru ca detin o pagina de facebook si un aparat mult prea scump cumparat din banii parintilor, bineinteles. In ziua de azi gasesti cate un fotograf la toate colturile dar jumatae din ei habar nu au cum sa foloseasca un aparat pe modul manual, acest lucru este inacceptabil, dar mna aceasta este situatia. Singurul lucru pe care il putem face este sa cautam fotografi buni precum Cezar. Nunta fiecaruia este o zi foarte importanta, iar un fotograf bun care face poze nunta profesioniste va face diferenta cu siguranta. Astfel o sa va amintiti cu placere de o zi superba din viata voastra. O fotografie frumoasa mereu va iesi in evidenta, datorita unghiului si datorita pozitii corecte a mirilor. Multi cred ca a fi fotograf este usor, dar nu este deloc asa.
Va doresc o saptamana minunata in continuare!
La revedere!

Martea fara cuvinte *93

joi, 5 februarie 2015

Ponturi si pariuri sportive

Buna ziua tuturor!!!
Pariuri sportive.... hmmm... pare a fi o idee interesanta. Mda cam asa incepe totul. Astazi m-am gandit sa va spun cate ceva despre pariurile sportive. Cunosc multe persoane atat fete cat si baieti care sunt interesante de acest domeniu.
La inceput nu m-a tentat deloc sa joc la pariuri... dar cateva pritene m-au convins iar acum mi se pare ceva normal... un fel de hobby dar din care poti avea si castiguri atat mici dar si mari....
Orasul meu s-a umplut in ultima vreme de locuri cu pariuri sportive, multi oameni fiind foarte interesati. Pariurile sportive sunt in general o activitate de prezicere a rezultatelor sportive prin punerea unei mize pe eventualul rezultat al unui eveniment sportiv. Dintre toate jocurile de noroc, legalitatea si acceptarea generala a pariurilor sportive variază de la stat la stat si chiar de la regiune la regiune in cadrul aceleasi tari.
Imediat dupa ce am auzit de pariuri sportive am intrat pe internet si am gasit multe lucruri interesante despre ele..cum ar fi faptul ca exista mai multe tipuri de cote.
De exemplu:
1. Cota europeana -> 1,10
2. Cota britanica -> 1/10
3. Cota americana -> -1000
4. Cota Hong Kong  -> 0,10
5. Cota indoneziana -> -10,00
6. Cota malaeziana -> 0,10
De asemenea exista mai multe tipuri de pariuri cum ar fi:
1. Pariuri live - sunt acele pariuri care sunt puse in perioada de desfasurare efectiva a evenimentului.
2. Pariuri clasice - sunt acele pariuri care se pot pune doar inaintea inceperii efective a evenimentului.
3. Pariuri directe - sunt acele pariuri prin care se alege castigătorul partidei sau egalitatea la incheierea timpului regulamentar de joc.
4. Pariuri cu handicap
5. Pariuri de total - sunt acele pariuri prin care se alege numărul de puncte totale inscrise în timpul regulamentar de desfasurare a evenimentului sportiv.
6. Pariuri cu valoare

Jucatorii mai impatimiti mai apeleaza uneori si la biletul zilei tipseri cu ajutorul caruia puteti avea mai multe sanse de castig. Costul unui pont este foarte mic, si eu mai folosesc uneori ponturi, pretul unui pont este de doar 10 lei.
Ponturile este singur site din Romania care iti ofera banii in apoi in cazul in care pontul pe care l-ai primit este necastigator. Acest lucru este in favoarea ta. Chiar merita sa cumperi ponturi de pe acest site pentru ca sunt foarte corecti.
La inceput s-ar putea sa vi se para ciudat acest sistem dar odata cu timpul va veti obisnui. Trebuie urmati doar cativa pasi simpli:
1. Va creati un cont de utilizator.
2. Alimentati contul cu cel putin 50 de lei.
3. Exista doua optiuni : puteti plati cu cardul sau prin intermediul sistemului paysafecard.
4. Activati contul si intrati automat in posesia ponturilor.
Pretul ponturilor este intre 10 si 25 de lei. Cum v-am spus si mai sus, daca pontul este necastigator suma va va fi returnata in cont.
Aceasta lume a pariurilor este una fascinanta si merita sa incercati sa intrati in ea macar odata.
La revedere!
Va doresc o saptamana minunata in continuare!