luni, 16 martie 2015

Despre Bitcoin

Buna ziua tuturor!
Astazi vreau sa va vorbesc despre bitcoin... Cu siguranta va intrebati ce este bitcoin, acelasi lucru m-am intrebat si eu cand am descoperit acest site. Mai jos va voi spune cate ceva despre acest lucru.
Bitcoin este o moneda digitala in cadrul careia tranzactiile iau loc fara intermediari, adica nu mai este nevoie sa apelati la o banca atunci cand trimiteti banii indiferent unde se afla destinatarul. Mi se pare o metoda destul de interesanta de a trimite banii, deoarece nu mai necesita drumuri la banca si asteptari la cozi interminabile.
Am gasit pe youtube un filmulet foarte dragut care va arata cum functioneaza Bitcoin, mi se pare extrem de util.

Mi-a placut foarte mult acest videoclip deoarece este explicit si cu siguranta o sa intelegi multe lucruri despre bitcoin din el.
La inceput o sa vi se para o metoda destul de grea de folosit dar cu timpul o sa va obisnuiti deoarece este mult mai usor de folosit si nu necesita foarte mult timp.
Vezi aici cum se cumpara bitcoin!
Bitcoin-ul faciliteaza schimbul de bani electronic. Pentru a trimite bani folosesti ceea ce se numeste o aplicatie de portofel bitcoin, introduci sau scanezi adresa recipientului si apesi send. Recipientul primeste instant banii in contul lui. Nu-i asa ca este simplu?
Bitcoinx este primul site de acest gen din Romania. Pe site gasiti multe informatii despre cum se folosesc aceste monede, despre facilitatile lor dar si ultimele stiri din lumea bitcoin. Este o metoda foarte sigura, fiind folosita de milioane de oameni din lumea intreaga. Bitcoini se cumpara usor de pe site, dureaza doar cateva minute... In cazul acestei metode oamenii nu pot fura de la comercianti, iar administratiile centrale nu au control asupra bitcoin. De asemenea nu exista chargeback.
Multi dintre voi se intreaba daca aceasta metoda este legala. Raspunsul este DA.
Aceasta moneda digitala are si ea la randul ei niste caracteristici importante pe care le gasiti mai jos:

  1. Este descentralizata 
  2. Este usor de configurat
  3. Este anonima
  4. Este complet transparenta
  5. Este rapida
  6. Nu este recuperabila
  7. Taxele de tranzactie sunt minuscule

Suntem in secolul 21, si aproape in fiecare zi descoperim lucruri noi, mai ales pe internet.. Tehnologia si informatica se dezvolta din ce in ce mai multe pe zi ce trece si astfel ne usureaza viata.
Ati mai folosit bitcoin pana acum? Daca da cum vi se pare?
Va doresc o saptamana minutata!
La revedere!

Un comentariu: