marți, 10 februarie 2015

Fotografia este minunata

Buna ziua tuturor!
Fotografie.... ce cuvant frumos.... care poate avea atatea sensuri
Fotografia este o arta, o stiinta ce consta in creearea unor imagini durabile prin inregistrarea luminii sau a altor radiatii electromagnetice, fie electronic prin intermediul unui senzor de imagine, sau chimic prin intermediul unui material sensibil la lumină, cum ar fi un film fotografic.
Cuvantul "fotografie" provine din limba greaca, de la doua cuvinte: primul dintre ele  "phos" care inseamna lumina si al doilea "graphis" care se traduce a desena, impreuna cele doua cuvinte inseamna "a desena cu lumina", nu-i asa ca suna foarte frumos!
Aceasta arta a fotografiei este minunata, si se dezvolta din ce in ce mai mult pe zi ce trece, datorita aparitiei unor noi camere de fotografiat mai performante. Sunt atat de multi factori de care trebuie tinuti cont atunci cand faci o fotografie, dar din pacate nu toata lumea tine cont de ei nici macar fotografii profesionisti. Cezar Tabac este o exceptie si face poze nunta profesioniste, mai bine ca orice alt fotograf pe care il cunoasteti sau despre care ati auzit.
La un momentat dat am cochetat si eu cu fotografia, dar mi-am dat seama ca este foate mult de munca si a ramas la stadiu de hobby, obisnuiesc sa le fac poze prietenilor mei doar pentru ca ma relaxeaza. Mi se pare minunat cand vad cat de multe sentimente poate transmite o fotografie mai ales cand este facuta de un fotograf adevarat.

In orasul meu este plin de tineri cu aparate foarte scumpe gen Nikon sau Canon, dar care nu stiu sa le foloseasca si care se cred experti doar pentru ca detin o pagina de facebook si un aparat mult prea scump cumparat din banii parintilor, bineinteles. In ziua de azi gasesti cate un fotograf la toate colturile dar jumatae din ei habar nu au cum sa foloseasca un aparat pe modul manual, acest lucru este inacceptabil, dar mna aceasta este situatia. Singurul lucru pe care il putem face este sa cautam fotografi buni precum Cezar. Nunta fiecaruia este o zi foarte importanta, iar un fotograf bun care face poze nunta profesioniste va face diferenta cu siguranta. Astfel o sa va amintiti cu placere de o zi superba din viata voastra. O fotografie frumoasa mereu va iesi in evidenta, datorita unghiului si datorita pozitii corecte a mirilor. Multi cred ca a fi fotograf este usor, dar nu este deloc asa.
Va doresc o saptamana minunata in continuare!
La revedere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu